Geertrui Mestdag

In de volwassenenwereld waarin ik opgroeide (in België) ontbrak voor mij de levende, wezenlijke, inspirerende kern, ook al kon ik dit niet met zoveel woorden benoemen. Sprookjes van over de hele wereld, die in hun veelkleurigheid de reis van de ziel beeldend weergeven, waren in mijn kindertijd favoriet. Het urenlange buiten beleven en spelen in de natuur hielp me om de verbinding met het groter geheel waarin we als mens thuishoren, te ervaren. De lesstof op het gymnasium hield meestal op waar mijn echte interesse begon, namelijk bij de meer fundamentele kwesties over het mens zijn in de wereld.

Mijn vragen leefden opnieuw op toen ik halverwege de jaren tachtig boeken vond van onder andere Gurdjieff, Ouspensky en Carlos Castaneda. Ik realiseerde me dat lezen niet voldoende was en ging in Nederland stilteretraites en jaartrainingen in adem- en lichaamswerk volgen. Begin jaren negentig verhuisde ik naar Nederland en werd mijn dochter geboren. In Haarlem leerde ik, mede door mijn huisarts Joost Laceulle, antroposofie kennen. Ik dook onder in de boeken van R. Steiner; door hun inhoud ontstond langzaam aan een ruimer perspectief op de werkelijkheid, het perspectief dat ik als kind reeds vermoedde. Later ging ik werken in de Antroposofische zorg, waar ik naast het begeleiden van cliëntsituaties en het coördineren van de therapeutenbijeenkomsten ook jarenlang de intervisie heb verzorgd van ambulante medewerkers.

Met kinderarts E. Schoorel als begeleider, volgden diverse boeiende leer- en onderzoekstrajecten, zoals ‘train de trainer’ voor het voeren van cliëntbesprekingen of het ‘warmte-onderzoek’ waaruit ook een boekje is voortgekomen: “Hoe Warmte Werkt. Een onderzoek naar vier niveaus van warmte in de zorgverlening” (uitg. Raphaëlstichting).

Gelijktijdig vervolgde ik mijn persoonlijke groei en spirituele ontwikkeling eveneens via de Ridhwanschool van A.H. Almaas. Naast de doorlopende basisretraites (sinds 2000) rondde ik de intensieve lerarenopleiding af (European Seminar Training Program). De rijkdom en veelkleurige wijsheid van dit pad blijven mij inspireren om mijn mens-zijn te begrijpen en verder te ontwikkelen, midden in het dagelijks leven, tegelijk wezenlijk verbonden met de tijdloze inzichten die het behelst.

Nu woon ik in Rotterdam en werk op zelfstandige basis. Ik begeleid mensen die een hulpvraag hebben en mensen die, midden in het leven staand, behoefte voelen aan spirituele verdieping. Vaak nemen zij ook deel aan trainingen van de Ridhwan school.

Zo samen met mensen onderweg te zijn en hun ontwikkeling mee te maken, roept in mij steeds opnieuw een diep respect voor ieders innerlijke levensleiding op, naast veel voldoening en plezier.

Introduction à la Méthode Expériencelle d’Inquiry et à l’Essence

Lees meer

Inleiding bij de gedenkstonde voor overledenen

Inleiding bij de gedenkstonde voor overledenen, Rudolf Steinerschool Rotterdam 2 nov. 2021 Welkom aan alle aanwezigen op dez...

Lees meer
Archief
 • Contact

  Contact

  Wil je verder kennismaken? Vul dan ajb. hieronder je gegevens in. Deze worden uitsluitend gebruikt voor persoonlijk contact.

  Lees meer
 • Nieuws & blog

  Nieuws & blog

  Dagelijks zetten we ons uiteen met situaties, mensen en dingen. We worden uitgedaagd of warm ontvangen...

  Lees meer
 • S. vd Maas S. vd Maas

  "Haar kracht is om snel tot de kern van de zaak te komen en daar op passende wijze, door middel van gesprek of lichaamswerk..."

 • Francoise Amez Francoise Amez

  "Rustige, aandachtige, aanwezig, lieve Geertrui. Wat kan zij mij bewust laten worden van de wijsheid van mijn lichaam"

 • Christien Wouters, Raphaelstichting Christien Wouters, Raphaelstichting

  "De volledigheid waarmee Geertrui alles oppakt, is bijzonder fijn te noemen."

 • L.G. Severt

  "Ik ervaar Geertrui als integer, helder en toegewijd. Zij kan iemand goed de ruimte geven."

 • K. Eckhart

  "Wat voor mij de sessies met Geertrui zo waardevol en waarachtig maken....."

 • Chris Elzinga Chris Elzinga

  "Geertrui is helder in haar analyses en kan mensen heel goed spiegelen in het proces wat ze doormaken."

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.