De Ridwhanschool en de Diamantbenadering®

De Diamantbenadering biedt een pad aan van zelfrealisatie, terwijl we midden in het leven staan. Voor onze ontwikkeling als mens zijn diverse essentiële aspecten belangrijk, zoals vreugde, compassie, liefde, wil, kracht en helderheid. Elk van deze aspecten helpt ons om onze ware natuur te herkennen en te realiseren. Als we deze herontdekken en integreren, werken we mee aan het door-ontwikkelen van een waarachtig humaan mens zijn. Door onze opvoeding en contacten met de gangbare wereld zijn we gaandeweg vervreemd van deze essentiële kwaliteiten. Het ontwikkelen van deze kwaliteiten brengt ons dichter bij de dimensies die de grond van ons bestaan vormen, zoals puur gewaar zijn, universele liefde,  bewustzijn, vredige leegte. Als mens dragen we de potentie in ons om volledig vrij te worden in al deze aspecten en dimensies en zo ons waarachtig mens zijn dienend mee te ontwikkelen.

A.H. Almaas is de oprichter van de Ridhwanschool en de Diamantbenadering. Het ontstaan en de werkwijze van de school hebben zich via Almaas en Karen Johnson ontwikkeld in de context van zowel de oeroude spirituele leerscholen als moderne inzichten uit de dieptepsychologie. Almaas heeft vele boeken geschreven, onder andere : ‘The Diamond Heart series, The Pearl Beyond Price, The Void, Brilliancy, The Alchemy of Freedom. Sommige daarvan zijn vertaald in het Nederlands. Karen Johnson heeft het ontstaan van de school beschreven in haar boek: ‘The Jeweled Path’.

Voor meer info: www.diamondapproach.org.

Venez Découvrir et Goûter aux Richesses de votre Être INTRODUCTION À L’APPROCHE DIAMANT

Lees meer

Etude du livre ‘Cœur de Diamant 1’ de A.H. Almaas

Lees meer
Archief
 • Contact

  Contact

  Wil je verder kennismaken? Vul dan ajb. hieronder je gegevens in. Deze worden uitsluitend gebruikt voor persoonlijk contact.

  Lees meer
 • Geertrui Mestdag

  Geertrui Mestdag

  ik realiseerde me dat lezen niet voldoende was...

  Lees meer
 • Nieuws & blog

  Nieuws & blog

  Dagelijks zetten we ons uiteen met situaties, mensen en dingen. We worden uitgedaagd of warm ontvangen...

  Lees meer
 • S. vd Maas S. vd Maas

  "Haar kracht is om snel tot de kern van de zaak te komen en daar op passende wijze, door middel van gesprek of lichaamswerk..."

 • Francoise Amez Francoise Amez

  "Rustige, aandachtige, aanwezig, lieve Geertrui. Wat kan zij mij bewust laten worden van de wijsheid van mijn lichaam"

 • Christien Wouters, Raphaelstichting Christien Wouters, Raphaelstichting

  "De volledigheid waarmee Geertrui alles oppakt, is bijzonder fijn te noemen."

 • L.G. Severt

  "Ik ervaar Geertrui als integer, helder en toegewijd. Zij kan iemand goed de ruimte geven."

 • K. Eckhart

  "Wat voor mij de sessies met Geertrui zo waardevol en waarachtig maken....."

 • Chris Elzinga Chris Elzinga

  "Geertrui is helder in haar analyses en kan mensen heel goed spiegelen in het proces wat ze doormaken."

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.