Werkwijze

Vooraf vul je een uitgebreide vragenlijst in, met biografische achtergrond en motivatie. Tijdens  een kennismakingssessie kijken we gezamenlijk of er voldoende afstemming is en dit werk past in je huidige ontwikkeling. Geen enkel ego ervaart het als prettig om doorzien te worden in zijn strategieën, dus moet er in basis ook voldoende waarheidszin, draagkracht en compassie zijn om dit werk aan te gaan. Indien je trauma-ervaringen hebt opgelopen wil dit niet zeggen dat je dit werk per definitie niet aan kan gaan. Wel kan gevraagd worden om daarnaast therapie te volgen of sessies tijdelijk stop te zetten.

Indien je verder wil word je gevraagd een information statement te ondertekenen. Na zo ongeveer 20 sessies word je gevraagd student te worden van de school. De sessies kunnen naar believen worden ingepland om de week, veertien dagen of drie weken.

Inquiry, een methode van zelf onderzoek, is de manier waarop we aan het werk gaan. Met alle zintuigen open en aandachtig aanwezig, leer je ervaren wat zich op meerdere lagen van je wezen afspeelt. Ik stel daarbij vragen die een voortschrijdend proces van inzicht helpen bevorderen. Alvast meer lezen? Een goed beginnersboek is ‘ The Unfolding Now: Realizing Your True Nature through the Practice of Presence, 2008, Shambhala, ISBN 978-1-59030-559-1. Ook vertaald in Nederlands: ‘Het Nu van Moment tot Moment’.

Ademhaling en lichaamswerk vormen een onderdeel van dit onderzoeksproces. Zittend op een stoel of soms liggend op een mat, of dynamisch bewegend in de ruimte kan het lichaam bewust mee betrokken worden in dit ontdekkingsproces. Soms komen oude opgeslagen lagen van woede en haat tevoorschijn, waar zorgvuldig mee wordt omgaan. Je eigen tempo en grenzen worden gerespecteerd. Doorgaans ontstaat met verloop van tijd het inzicht dat dit slechts ruimtes van onmacht en niet weten betreft waar het licht van bewustzijn nog niet in kon schijnen.

De ‘gatentheorie’

In het proces van opgroeien en opvoeding, bij het vormen van onze ego structuur, raken we om verschillende redenen afgesloten van onze oorsprong. Zo is de mens ook ontworpen, en zonder ego kunnen we niet functioneren in de wereld. Maar dit functioneren kent naast vele mogelijkheden, ook vele beperkingen. Door dit werk kom je dichter bij de plekken in je bewustzijn waar je jezelf hebt afgesloten van een groter, meer fundamenteel weten. Dit afgesloten zijn voelt aan als een gat, een leegte, een behoeftig gebrek. Het daarin kunnen uithouden is onderdeel van de weg, tot het zich opent naar een groter, meer fundamenteler inzicht, een nieuw weten.

Leraarschap

De meeste studenten die leraar willen worden zitten dan reeds vele jaren in de school, tot een bepaald punt in de ontwikkeling is bereikt. Dan volgt een intensieve (theoretische) opleiding van meerdere trainingen per jaar, gedurende 7 jaren. Tot slot leer je werken met studenten door het geven van verschillende series proefsessies die verbatim uitgewerkt worden. Daarbij word je individueel begeleid door een mentor. Een diepgaand proces dat veeleisend is op vlak van inzet, tijd en financies.

Boek-groepen

Regelmatig wordt in kleine groepen van 10-15 mensen met een boek van Almaas gewerkt, zoals ‘The Unfolding Now’. Meer informatie kan je via het contactformulier aanvragen.

Venez Découvrir et Goûter aux Richesses de votre Être INTRODUCTION À L’APPROCHE DIAMANT

Lees meer

Etude du livre ‘Cœur de Diamant 1’ de A.H. Almaas

Lees meer
Archief
 • Contact

  Contact

  Wil je verder kennismaken? Vul dan ajb. hieronder je gegevens in. Deze worden uitsluitend gebruikt voor persoonlijk contact.

  Lees meer
 • Geertrui Mestdag

  Geertrui Mestdag

  ik realiseerde me dat lezen niet voldoende was...

  Lees meer
 • Nieuws & blog

  Nieuws & blog

  Dagelijks zetten we ons uiteen met situaties, mensen en dingen. We worden uitgedaagd of warm ontvangen...

  Lees meer
 • S. vd Maas S. vd Maas

  "Haar kracht is om snel tot de kern van de zaak te komen en daar op passende wijze, door middel van gesprek of lichaamswerk..."

 • Francoise Amez Francoise Amez

  "Rustige, aandachtige, aanwezig, lieve Geertrui. Wat kan zij mij bewust laten worden van de wijsheid van mijn lichaam"

 • Christien Wouters, Raphaelstichting Christien Wouters, Raphaelstichting

  "De volledigheid waarmee Geertrui alles oppakt, is bijzonder fijn te noemen."

 • L.G. Severt

  "Ik ervaar Geertrui als integer, helder en toegewijd. Zij kan iemand goed de ruimte geven."

 • K. Eckhart

  "Wat voor mij de sessies met Geertrui zo waardevol en waarachtig maken....."

 • Chris Elzinga Chris Elzinga

  "Geertrui is helder in haar analyses en kan mensen heel goed spiegelen in het proces wat ze doormaken."

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.